J.R.R. Tolkien


 J.R.R. Tolkien Headshot Forfatter #12203 Mest populær
Fødselsdag
januar Jan 3 , 1892
Fødested
Bloemfontein , Sør-Afrika
DØDSDATO
2. sep , 1973 ( alder 81 )
Fødselstegn
Steinbukken
Fødselsdag
januar Jan 3 , 1892
Fødested
Bloemfontein , Sør-Afrika
DØDSDATO
2. sep , 1973 ( alder 81 )

Om

Engelsk forfatter, poet og professor som skrev Hobbiten og Ringenes Herre-trilogien. Han ble rangert av The Times, en avis i London, som en av de 50 største engelske forfatterne siden 1945, og han er ansett for å være faren til den moderne fantasy-sjangeren.

Før berømmelse

Han begynte å lese da han var bare fire år gammel, og i 1915 ble han uteksaminert fra Exeter College, Oxford, med utmerkelser. Han tjenestegjorde deretter i den britiske hæren under første verdenskrig og aksepterte senere et professorat i angelsaksisk litteratur ved Pembroke College, Oxford.

Trivia

Han siterte gamle engelske historier, inkludert Beowulf, som inspirasjon for legendene om Midgard. Han tjente også som kodebryter under andre verdenskrig.Familie liv

Han og hans yngre bror ble født i Sør-Afrika av Mabel Suffield Tolkien og den engelske bankmannen Arthur Reuel Tolkien. J.R.R. Tolkien giftet seg Edith Mary Bratt i 1916, og hun ble inspirasjonen for flere av hans fantasy-karakterer, spesielt Arwen Evenstar og Luthien Tinuviel. Han hadde tre sønner, Christopher , Michael og John, og en datter, Priscilla.

Assosiert med

Han var nær venn med forfatteren C.S. Lewis ; de var begge medlemmer av en litterær gruppe kalt Inklings.